Od izlaska iz komfort zone do ulaska u svijet poduzetništva

Ideja o pokretanju vlastitog posla nije došla preko noći, ona se dugo kuhala u meni, no uvijek sam to nekako stavljala po strani. Spletom okolnosti u kojima se značajno promijenila moja poslovna situacija, odlučila sam napokon postati poduzetnica. Dobro je prije ovog koraka konzultirati se s osobama od povjerenja. Ponekad nečije ključne rečenice: Možeš ti to, Samo naprijed, Ne sumnjam u tebe znače jako puno.

Nakon višegodišnjeg iskustva u medijima u kojima sam se našla još za vrijeme studentskih dana, ali i povremenim poslovima preko ugovora o djelu, studentskih ugovora ili ugovora o volontiranju, stekla sam vrijedno iskustvo koje mi je već olakšalo pripremu na putu prema poduzetništvu. Osim znanja, iskustva i seta vještina, presudna je volja i odluka da svaki sljedeći dan bude po tvom guštu, po tvojoj organizaciji vremena i po tvom osjećaju za uravnoteženost privatnih i poslovnih obveza. Prije nekoliko mjeseci aktualizirala se priča da država daje poticaj isključivo poznatim osobama, a da od nas, „običnih smrtnika“, samo uzima i ne potiče nas na poduzetništvo. Vjerovala sam da nije tako ako je poslovna priča održiva. Zasukala sam rukave, napisala poslovni plan i dočekala pozitivnu ocjenu zahtjeva za samozapošljavanje.

Tako se Tvornica komunikacije pridružila društvu koje se formiralo nekoliko mjeseci ranije, Zaprešić je dobio edukacijski centar u kojem se učenje voli, a Zagreb mjesto gdje zamisao postaje prvi korak promjene.

Nakon što sam odlučila iz svijeta medija prijeći u poduzetnički svijet, postojalo je nekoliko koraka dok Tvornica komunikacije nije otvorila svoja vrata svima onima koji nam žele prezentirati svoju priču.

Tvornica komunikacije surađuje s timom vanjskih suradnika i stručnjaka kako bismo kvalitetom ponuđene usluge odgovorili na potrebe naših klijenata.

Koje usluge možete dobiti kod nas?

Odnosi s javnošću

– Primjenjujemo kreativne alate i tehnike kako biste vi, vaše usluge i vaše priče bili prepoznati na tržištu.

Komunikacija na društvenim mrežama

– Pripremamo sadržaj, planiramo kalendar objava, izrađujemo vizuale, objavljujemo ih na društvenim mrežama.

Stvaranje kreativnog sadržaja

– Stvaramo sadržaj za vaše govore, brošure, newslettere, kataloge, društvene mreže ili internetske portale.

Upravljanje marketinškim kampanjama

– Osmišljavamo strategiju i realiziramo kampanju putem odabranih komunikacijskih i digitalnih kanala u skladu sa zacrtanim ciljevima i budžetom

Izrada medijskog sadržaja

– Izrađujemo sadržaj za vaše medije, a možemo vam pomoći da i sami budete spremni za sudjelovanje u medijima.

Kreiraj svoju uslugu

– Nastojat ćemo ispuniti svaki vaš zahtjev. Ako vam je potrebna neka druga usluga, javite nam se i kreirajte svoj paket usluga.

Ulaskom u poduzetništvo i otvaranjem Tvornice komunikacije, želim ostvariti sve ono u što duboko vjerujem,

a stane u nekoliko riječi Nelsona Mandele: Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.