Tema tjedna: Danas se teško isključiti na nekoliko sati

Iz medija: Fenomen društvenih mreža

Popularnost društvenih mreža ne slabi u Hrvatskoj, što pokazuju i podaci Digital Croatia za prvo razdoblje 2023. godine. YouTube ima 2,94 milijuna korisnika, Facebook 1, 75 milijun korisnika, Instagram 1,35 milijuna korisnika, a slijede LinkedIn (820.000), Snapchat (585.000) te Twitter (298.000 korisnika). (Izvor: Digital 2023: Croatia – DataReportal – Global Digital Insights). Podaci pokazuju da se povećava broj korisnika na svim mrežama u Hrvatskoj, samim time je i veća mogućnost za izgradnju profitabilnog poslovanja. Ljudi su se prilagodili tržištu, iskoristili krizu za priliku i ugradili društvene mreže u svoju komunikaciju, najčešće dijele informacije, ideje savjete, preporuke sa svojom zajednicom, ili ih koriste kao svoj prodajni kanal.

Društvene mreže u privatne i poslovne svrhe

– Koristim društvene mreže u privatne i poslovne svrhe – Facebook, Instagram i LinkedIn. Pa kako nisam na TikToku kada su svi tamo? Mislim da trebamo prepoznati na kojoj mreži nam se najlakše izraziti, u mom slučaju to su ove spomenute. Uglavnom, testiram tip objava, objavljujem različit sadržaj, ne robujem pravilima, ali trudim se biti dosljedna. Nekad mi to uspijeva više, nekada manje. U privatne svrhe koristim Facebook, Instagram i LinkedIn, iako na LinkedInu objavljujem isključivo poslovan sadržaj. Na Facebooku i Instagramu najčešće objavljujem priče, volim dijeliti trenutke s kojim se moja zajednica može povezati. Doziram sadržaj i pridržavam se vlastitih pravila o korištenju društvenih mreža. Čini mi se da je to ključ svega – prepoznati potencijal koji nam društvene mreže donose, dijeliti trenutke, ali one najposebnije zadržat ću u svom malom krugu.

Glas Slavonije

Na poziv urednika Darka Jerkovića iz Glasa Slavonije komentirali smo temu tjedna: fenomen društvenih mreža. Tekst je objavljen u rubrici Magazin. Pročitajte cijeli tekst.

U istoj rubrici objavljen je i tekst “Svaka propaganda ima svoju cijenu, pa i ova sadašnja”. Više saznajte ovdje.